Ingrediƫnten
Method
- Schil de aardappelen en snijd ze in even dikke plakken je kunt hiervoor een mandoline gebruiken of doe dit met de hand.
- Verwarm de oven op 180 graden boven en onder warmte.
- Neem een ruime ovenschaal en wrijf deze in met het teentje knoflook en vet de schaal in met de helft van de roomboter.
- Doe de aardappel plakjes in een schaal doe de slagroom erbij en voeg de nootmuskaat erbij, voeg naar smaak versgemalen zeezout en zwarte peper toe.
- Meng het geheel met schone handen door mekaar, laat even 5 minuten staan dat de slagroom wat in de aardappel plakjes kan trekken.
- Plaats de aardappel pakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en giet steeds wat van de room erbij voordat je een nieuw laag maakt.
- Als alle aardappel dakpansgewijs in de schaal zitten giet de laatste room uit de schaal erbij en verkruimel de overgebleven boter in blokjes erover.
- Plaatse de Gratin Dauphinois in het midden van de oven op 180n graden en bak goudbruin en gaar in 45 minuten.
- Serveer direct zodra de baktijd om is.
Notities
Eet smakelijk en Enjoy!