Ga terug
Griekse burger Hercules

Griekse burger The Hercules

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties: 2 personen
Gang: dinner
Keuken: Amerikaans, Grieks, Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 1x recept Frisse Griekse tzatziki
  • 1 krop Little gem sla
  • 4 stuks Hamburger broodjes
  • 400 gram Rundergehakt
  • 100 gram Groene olijven
  • 150 gram Feta kaas
  • 2 stuks Rode ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 - 5 eetlepels Paneermeel
  • 1 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Tijm
  • 1 stuks Ei
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Olijfolie

Method
 

Voor de Griekse burgers
  1. Doe het gehakt in een kom verkruimel hierboven de feta.
  2. Voeg de tijm, oregano erbij en pers de knoflook teentjes erboven uit.
  3. Hak de olijven fijn en doe deze samen met zwarte peper, paneermeel en een ei bij het gehakt.
  4. Kneed met je handen alles goed door het gehakt heen.
  5. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm hier burgers van. (als je een burgerpers hebt kun je ze daar mooi in vormen)
  6. Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide zijde gaar en bruin.
Voor de Griekse burgers (eindproduct)
  1. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenzijde goudbruin in een droge koekenpan of grillpan.
  2. Was de sla en maak deze droog snijd de bladeren wat kleiner en beleg hier de onderzijde van de broodjes mee.
  3. Schil ondertussen de uien halveer ze en snijd in middelmatige halve ringen.
  4. Leg de gebakken hamburgers op de broodjes bedekt met sla, verdeel over elke burger wat tzatziki en leg er wat plakken rode ui op.
  5. Leg de bovenkant van de broodjes erop en geniet van The Hercules. (serveer met frietjes en/of een salade)

Notities

Eet smakelijk!
Afbeeldingsresultaat voor Hercules