Ingrediƫnten
Method
Voor de Griekse burgers
- Doe het gehakt in een kom verkruimel hierboven de feta.
- Voeg de tijm, oregano erbij en pers de knoflook teentjes erboven uit.
- Hak de olijven fijn en doe deze samen met zwarte peper, paneermeel en een ei bij het gehakt.
- Kneed met je handen alles goed door het gehakt heen.
- Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm hier burgers van. (als je een burgerpers hebt kun je ze daar mooi in vormen)
- Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide zijde gaar en bruin.
Voor de Griekse burgers (eindproduct)
- Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenzijde goudbruin in een droge koekenpan of grillpan.
- Was de sla en maak deze droog snijd de bladeren wat kleiner en beleg hier de onderzijde van de broodjes mee.
- Schil ondertussen de uien halveer ze en snijd in middelmatige halve ringen.
- Leg de gebakken hamburgers op de broodjes bedekt met sla, verdeel over elke burger wat tzatziki en leg er wat plakken rode ui op.
- Leg de bovenkant van de broodjes erop en geniet van The Hercules. (serveer met frietjes en/of een salade)
Notities
Eet smakelijk!

