Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse burger The Hercules
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
dinner
Keuken
Amerikaans, Grieks, Nederlands
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
1x
recept
Frisse Griekse tzatziki
1
krop
Little gem sla
4
stuks
Hamburger broodjes
400
gram
Rundergehakt
100
gram
Groene olijven
150
gram
Feta kaas
2
stuks
Rode ui
2
teentjes
Knoflook
4 - 5
eetlepels
Paneermeel
1
eetlepel
Oregano
1
eetlepel
Tijm
1
stuks
Ei
1/2
theelepel
zwarte peper
Olijfolie
Instructies
Voor de Griekse burgers
Doe het gehakt in een kom verkruimel hierboven de feta.
Voeg de tijm, oregano erbij en pers de knoflook teentjes erboven uit.
Hak de olijven fijn en doe deze samen met zwarte peper, paneermeel en een ei bij het gehakt.
Kneed met je handen alles goed door het gehakt heen.
Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm hier burgers van. (als je een burgerpers hebt kun je ze daar mooi in vormen)
Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide zijde gaar en bruin.
Voor de Griekse burgers (eindproduct)
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenzijde goudbruin in een droge koekenpan of grillpan.
Was de sla en maak deze droog snijd de bladeren wat kleiner en beleg hier de onderzijde van de broodjes mee.
Schil ondertussen de uien halveer ze en snijd in middelmatige halve ringen.
Leg de gebakken hamburgers op de broodjes bedekt met sla, verdeel over elke burger wat tzatziki en leg er wat plakken rode ui op.
Leg de bovenkant van de broodjes erop en geniet van The Hercules. (serveer met frietjes en/of een salade)
Notities
Eet smakelijk!