Ga terug
Griekse burger Hercules

Griekse burger The Hercules

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner
Keuken Amerikaans, Grieks, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1x recept Frisse Griekse tzatziki
  • 1 krop Little gem sla
  • 4 stuks Hamburger broodjes
  • 400 gram Rundergehakt
  • 100 gram Groene olijven
  • 150 gram Feta kaas
  • 2 stuks Rode ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 4 - 5 eetlepels Paneermeel
  • 1 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Tijm
  • 1 stuks Ei
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Olijfolie

Instructies
 

Voor de Griekse burgers

  • Doe het gehakt in een kom verkruimel hierboven de feta.
  • Voeg de tijm, oregano erbij en pers de knoflook teentjes erboven uit.
  • Hak de olijven fijn en doe deze samen met zwarte peper, paneermeel en een ei bij het gehakt.
  • Kneed met je handen alles goed door het gehakt heen.
  • Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm hier burgers van. (als je een burgerpers hebt kun je ze daar mooi in vormen)
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide zijde gaar en bruin.

Voor de Griekse burgers (eindproduct)

  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenzijde goudbruin in een droge koekenpan of grillpan.
  • Was de sla en maak deze droog snijd de bladeren wat kleiner en beleg hier de onderzijde van de broodjes mee.
  • Schil ondertussen de uien halveer ze en snijd in middelmatige halve ringen.
  • Leg de gebakken hamburgers op de broodjes bedekt met sla, verdeel over elke burger wat tzatziki en leg er wat plakken rode ui op.
  • Leg de bovenkant van de broodjes erop en geniet van The Hercules. (serveer met frietjes en/of een salade)

Notities

Eet smakelijk!
Afbeeldingsresultaat voor Hercules