Ga terug
Griekse gyros van het spit

Griekse gyros van het spit

Voorbereidingstijd 8 uur 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 9 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Kippendijfilet
  • 2 eetlepels Gyros kruidenmix
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 4 teentjes Knoflook geperst
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 theelepel Zeezout

Method
 

  1. Meng de Griekse yoghurt met de volgende ingrediƫnten; gyros kruidenmix, knoflook, zeezout, citroensap en de olijfolie.
  2. Wentel hierdoor de kippendijfilet dek af en laat het minimaal 45 minuten maar eigenlijk het liefste een nachtje marineren in de koelkast.
  3. Haal de kippendijfilet uit de yoghurtmarinade laat uitlekken en rijg de kip op de spies.
  4. Verwarm de oven met rotisserie functie voor op 200 graden hete lucht.
  5. Hang de spit met gyros in de oven en gaar de gyros 35 minuten op 200 graden. hete lucht of 220 graden boven en onder warmte.
  6. Zorg dat er een bakplaat onder ligt om de vleessappen op te vangen.
  7. Drizzel na 35 minuten de sappen/jus die op de bakplaat ligt over de gyros en bak nogmaals voor 20 - 25 minuten.
  8. Zet nu de oven op grillstand en grill de gyros nog 10 - 15 munten.
  9. Haal de gyros uit de oven en snijd het vlees van het spit af.

Notities

Eet smakelijk!