Ingrediƫnten
Method
- Meng de Griekse yoghurt met de volgende ingrediƫnten; gyros kruidenmix, knoflook, zeezout, citroensap en de olijfolie.
- Wentel hierdoor de kippendijfilet dek af en laat het minimaal 45 minuten maar eigenlijk het liefste een nachtje marineren in de koelkast.
- Haal de kippendijfilet uit de yoghurtmarinade laat uitlekken en rijg de kip op de spies.
- Verwarm de oven met rotisserie functie voor op 200 graden hete lucht.
- Hang de spit met gyros in de oven en gaar de gyros 35 minuten op 200 graden. hete lucht of 220 graden boven en onder warmte.
- Zorg dat er een bakplaat onder ligt om de vleessappen op te vangen.
- Drizzel na 35 minuten de sappen/jus die op de bakplaat ligt over de gyros en bak nogmaals voor 20 - 25 minuten.
- Zet nu de oven op grillstand en grill de gyros nog 10 - 15 munten.
- Haal de gyros uit de oven en snijd het vlees van het spit af.
Notities
Eet smakelijk!