Ga terug
Griekse Kip Souvlaki

Griekse Kip Souvlaki

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Biologische Kipfilet
  • 6 teentjes Biologische Knoflook
  • 8 eetlepels Biologische Olijfolie
  • 6 eetlepels Biologische Citroensap
  • 2 1/2 eetlepel Biologische Gedroogde Organo
  • 2 eetlepels Biologische Gedroogde Tijm
  • 4 eetlepels Biologische Rode wijn azijn
  • 1 eetlepel Keltisch Zeezout
  • 1 eetlepel Biologische Gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels Biologische Gedroogde Rozemarijn
  • 1 eetlepel Biologische rauweHoning

Method
 

  1. Snijd de kipfilet in even grote blokjes
  2. Doe de kipfilet in een kom pers de teentjes knoflook uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  3. Meng de marinade goed door het vlees heen.
  4. Doe alle stukjes kipfilet in een zip lock zakje en leg de zak een nachtje in de koelkast.
  5. Haal het vlees uit de koelkast en rijg het op spiesjes.
  6. Grill de Souvlaki in de grillpan in 8 – 10 minuten gaar.
  7. Serveer met Pita, salade tzatziki en frietjes.

Notities

Enjoy!