Ingrediƫnten
Method
- Doe het water met de melk en suiker in een maatbeker en roer de gist erdoor.Laat dit 5 minuten staan totdat de gist begint te schuimen.
- Doe de bloem in de kom van je standmixer zet deze aan met de deeghaak en giet langzaam het gistmengsel erbij en vervolgens de olijfolie.
- Kneed dit met de mixer tot een glad deeg dek de kom af met een theedoek en laat dit even 30 minuten rusten.
- Haal na 30 minuten de theedoek eraf en doe het knoflookpoeder, zout en oregano erbij en kneed dit nog 5 minuten door.
- Vet een hoge schaal in met wat olie en doe hierin het deeg wentel dit even door de olie en dek af met een licht vochtige theedoek.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek of totdat het deeg in volume verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de kom bebloem je aanrecht.
- Kneed het deeg met je handen 1 minuut door en verdeel in 6 grote of 8 kleine stukken.
- Rol de stukken deeg uit tot een ovale lap.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hier 1 voor 1 de pita's gaar dit duurt ongeveer 2 minuten per kant.
- Haal de pita's uit de pan en houd warm onder een theedoek zo blijven ze ook lekker zacht.
Notities
Enjoy!