Ga terug
Griekse Souvlaki

Griekse Souvlaki

Griekse Souvlaki van varkensvlees lekker gekruide vleesspiesjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Biologische Varkenshaas
  • 6 teentjes Biologische Knoflook
  • 8 eetlepels Biologische Olijfolie
  • 6 eetlepels Biologische Citroensap
  • 2 1/2 eetlepels Biologische Gedroogde Oregano
  • 2 eetlepels Biologische Gedroogde Tijm
  • 4 eetlepels Biologische Rode wijn azijn
  • 1 eetlepel Keltisch Zeezout
  • 1 eetlepel Biologische Gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels Biologische Gedroogde Rozemarijn
  • 1 eetlepel Biologische rauwe Honing

Method
 

  1. Snijd de varkenshaas in even grote blokjes
  2. Doe de varkenshaas in een kom pers de teentjes knoflook uit en voeg de rest van de ingrediƫnten toe.
  3. Meng de marinade goed door het vlees heen.
  4. Doe alle stukjesvarkenshaas in een zip lock zakje en leg de zak een nachtje in de koelkast.
  5. Haal het vlees uit de koelkast en rijg het op spiesjes.
  6. Grill de Souvlaki in de grillpan in 8 - 10 minuten gaar.
  7. Serveer met Pita, salade tzatziki en frietjes.

Notities

Eet smakelijk!