Ga terug

Griekse stijl citroen kipspiesjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Kippendijfilet
  • 1 stuk Citroen Rasp en sap
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Tijm
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Zwarte gemalen peper
  • 1/4 theelepel Zout

Method
 

  1. Snijd de kippendijfilet in even grote blokjes en doe deze in een kom.
  2. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de kip.
  3. Rasp de schil van de citroen en doe deze bij de kip pers ook de citroen uit en voeg het sap bij de kip.
  4. Doe de olijfolie, peper, zout, Tijm en oregano erbij en schep de marinade goed door de kippendijfilet.
  5. Dek de schaal af met plasticfolie en marineer de kip minimaal 4 uur maar het liefste een hele nacht in de koelkast.
  6. Haal de kip uit de koelkast en rijg het vlees op spiesjes.
  7. Verhit een grillpan en bak hierin de kip spiesjes gaar en goudbruin.
  8. Serveer met salade, (glutenvrij) flatbread en tzatziki.

Notities

Eet smakelijk!