Ga terug

Ierse Champ

Een echte klassieker uit de Ierse keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht
Keuken: De Ierse keuken

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Biologische Kruimige aardappelen
  • 6 stengels Biologische lente ui
  • 200 milliliter Biologische Volle melk of rauwe melk of bio jersey melk
  • 55 gram Ongezouten Biologische roomboter
  • Peper en keltisch zout

Method
 

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in middelgrote blokjes en doe ze in een pan.
  2. Vul de pan met water en breng de aardappelen aan de kook.
  3. Kook de aardappelen 20 minuten, giet ze na de 20 minuten goed af en laat ze even staan in de pan.
  4. Doe 200 milliliter melk in een steelpan, snijd de lente ui fijn en doe deze bij de melk in de steelpan.
  5. Breng de melk met de lente ui aan de kook en laat het even zachtjes koken voor 5 minuten.
  6. Giet de lente ui na 5 minuten af maar vang de melk op met een maatbeker.
  7. Pureer de aardappelen met de melk glad. gebruik hiervoor een puree stamper en absoluut niet een staafmixer!
    Als je aardappelen pureert met een staafmixer wordt het net behang lijm en dat willen we echt niet!
  8. Als de aardappelen mooi glad gepureerd zijn roer je de lente ui erdoor.
  9. Schep de puree in een schaal en maak een flinke kuil in het midden doe hierin de roomboter.
  10. Serveer de puree met groente en vlees.

Notities

Taitneamh a bhaint as do chuid béile!

Smakelijk eten!