Ingrediƫnten
Method
- Maak een kruidenmengsel van alle kruiden voor de butterchicken en doe dit in een potje.
- Meng de tomatenpuree met 3 eetlepels water en roer door.
- Schil de uien en snipper deze fijn.
- Hak de groene chili peper in dunne ringen.
- Verwarm in een steelpan op laag vuur de currysaus hij hoeft niet te koken alleen maar warm te zijn.
- Kruid de kip met butterchicken kruiden masseer de kruiden goed in de kip.Snijd de kippendijfilet in blokjes.
- Verhit een grote braadpan met de Olijfolie en bak de kippendijfilet met 1 eetlepel tandoori masala kruiden goudbruin in de pan voor 5 minuten.
- Haal de kip uit de pan en leg opzij op een bordje.
- Voeg de ui nu in de pan en bak deze glazig in 1 - 2 minuten.
- Draai het vuur naar middelhoog en voeg de knoflook/gemberpasta en de tomatensaus die je gemaakt hebt met de puree erbij.Voeg de chili peper toe en breng dit aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen voor 5 minuten.
- Draai het vuur nu laag.Voeg nu de 2 eetlepels kruidenmix erbij en roer dit goed door voor 30 - 60 seconden.
- Zet het vuur nu weer terug naar middelhoog voeg 1/3 van de currysaus erbij roer goed door en laat 2 minuten pruttelen.
- Voeg nu de rest van de currysaus erbij breng dit zachtjes aan de kook roer goed door en blijf roeren terwijl de curry gaat pruttelen laat dit 1- 2 minuten zachtjes bubbelen.
- Voeg nu de kippendijfilet, amandelmeel, suiker erbij breng dit weer aan de kook draai het vuur laag en laat het geheel nu nog 7 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Haal de butterchicken nu van het vuur roer de slagroom en de ongezouten roomboter erdoor.
- Serveer direct met naan en of rijst.
Notities
Eet smakelijk!