Ingrediƫnten
Method
- Neem een grote hoge braadpan doe hierin de olie en verwarm deze.
- Hak ondertussen de groene chili pepers in fijne ringen.
- Voeg nu de volgende ingrediƫnten toe aan de pan met olie (zet het vuur wel eerst laag) kardemom peulen, kaneelstokjes, steranijs en de curry blaadjes.
- Bak dit 30 seconden voeg nu de knoflook/gember pasta en de groene chili pepers erbij en roer door verwarm dit totdat het niet meer extreem spettert.
- Voeg nu de kruidenmix en de 2 eetlepels Ceylon kaneel poeder toe.
- Bak dit nu zachtjes voor 30 seconden en roer goed door.
- Verwarm nu het vuur na middelhoog en voeg de currysaus erbij breng dit aan de kok en laat zachtjes pruttelen met deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de kippendijfilet in blokjes.
- Doe de kip in de curry roer door en laat dit 7 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Roer nu nogmaals goed door de pan en doe de deksel er weer op laat nu de kip nog 5 minuten verder pruttelen in de curry saus.
- Voeg nu de kokosmelk en de tamarinde toe roer dit goed door doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer nu de suiker erdoor draai het vuur uit en haal de pan van het gasfornuis.
- Serveer de Ceylon curry met rijst en (glutenvrije) naan.
Notities
Eet smakelijk!