Ga terug

Irish buttermilk pancakes

Ierse karnemelk pannenkoekjes lekker fluffy voor 8 tot 10 stuks afhankelijk van de grootte.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 2 personen
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Iers

Ingrediënten
  

  • 225 gram Tarwe bloem
  • 1 1/2 theelepel Baking soda
  • 300 milliliter Karnemelk
  • 1 Ei
  • 25 gram Suiker Of vervang door zoetstof
  • Ongezouten roomboter & Olie om in te bakken.
  • Topping's fruit, bacon, honing of Golden syrup

Method
 

  1. Neem een beslag kom en doe hierin alle ingrediënten behalve de olie en boter en mix met een garde of Deense garde tot een luchtig beslag.
  2. Klop niet te lang maar net aan tot alles goed gemengd is en er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  3. Verhit een koekenpan en doe er een scheutje olie en een klontje boter in.
  4. Doordat de olie heter wordt dan de boter bakken de pannenkoeken gelijkmatiger en de roomboter zorgt voor de smaak en goudbruine kleur.
  5. Doe 2 - 3 hoopjes beslag in de pan gebruik hiervoor een juslepel zodat de pannenkoeken even groot worden.
  6. Bak de pannenkoeken 2 – 3 minuten per kant.
  7. Haal ze daarna met de spatel uit de pan en stapel ze op een bordje.
  8. Garneer met topping's naar keuze.

Notities

Taitneamh a bhaint as do chuid béile


Eet smakelijk!