Voor de versie met ei heb je de volgende ingrediƫnten nodig.
4stuks Biologische Eieren
100gramBiologische rietsuiker
500gram Biologische Mascarponeop kamertempratuur
200gramVerse Espressovan Biologische koffie bonen
3eetlepelsAmaretto of koffie likeur
80gram Biologische Cacaopoeder
2pakken Biologische Lange vingersof zelfgemaakte lange vingers
Voor de versie zonder eieren
2pakken Biologische Lange vingers
80gram Biologische Cacao poeder
75gramBiologische rietsuiker
500gramBiologische Mascarponeop kamertempratuur
250milliliterBiologische Slagroom
200gramVerse Espressovan Biologische koffiebonen
3eetlepelsAmaretto of koffie likeur
Instructies
Voor de versie van Tiramisu met ei
Splits de eieren doe het eiwit in een aparte kom en de eidooiers ook.
Klop de eiwitten op met 50 gram kristalsuiker totdat deze stijf is.
Meng de eidooiers met de overige 50 gram kristalsuiker.
Meng de mascarpone met een spatel door de eidooiers en spatel vervolgens rustig de opgeklopt eiwitten er door.
Zet een schaal of diep bord klaar en doe hierin de espresso met de Amaretto of koffie likeur en roer dit even door.
Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak.
Neem een mooie schaal voor de tiramisu, dompel de lange vinger een voor 1 in het koffie mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers.
Spuit nu wat van het mascarpone mengsel erover, en vervolgens een dun laagje cacao poeder. Herhaal deze stappen 2x totdat je 3 lagen in je tiramisu hebt met als laats een laag mascarpone.
Laat de tiramisu 4 uur opstijven en de koelkast en bestrooi voor het serveren nog met wat cacao poeder.
Voor de versie zonder eieren
Klop de slagroom op met de suiker totdat deze stevig en lobbig is, klop daarna de mascarpone erdoor en doe dit in een spuitzak.
Zet een schaal of diep bord klaar en doe hierin de espresso met de Amaretto of koffie likeur en roer dit even door.
Neem een mooie schaal voor de tiramisu, dompel de lange vinger een voor 1 in het koffie mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers.
Spuit nu wat van het mascarpone mengsel erover, en vervolgens een dun laagje cacao poeder. Herhaal deze stappen 2x totdat je 3 lagen in je tiramisu hebt met als laats een laag mascarpone.
Laat de tiramisu 4 uur opstijven en de koelkast en bestrooi voor het serveren nog met wat cacao poeder.