Ingrediƫnten
Method
Voor de versie van Tiramisu met ei
- Splits de eieren doe het eiwit in een aparte kom en de eidooiers ook.
- Klop de eiwitten op met 50 gram kristalsuiker totdat deze stijf is.
- Meng de eidooiers met de overige 50 gram kristalsuiker.
- Meng de mascarpone met een spatel door de eidooiers en spatel vervolgens rustig de opgeklopt eiwitten er door.
- Zet een schaal of diep bord klaar en doe hierin de espresso met de Amaretto of koffie likeur en roer dit even door.
- Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak.
- Neem een mooie schaal voor de tiramisu, dompel de lange vinger een voor 1 in het koffie mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers.
- Spuit nu wat van het mascarpone mengsel erover, en vervolgens een dun laagje cacao poeder. Herhaal deze stappen 2x totdat je 3 lagen in je tiramisu hebt met als laats een laag mascarpone.
- Laat de tiramisu 4 uur opstijven en de koelkast en bestrooi voor het serveren nog met wat cacao poeder.
Voor de versie zonder eieren
- Klop de slagroom op met de suiker totdat deze stevig en lobbig is, klop daarna de mascarpone erdoor en doe dit in een spuitzak.
- Zet een schaal of diep bord klaar en doe hierin de espresso met de Amaretto of koffie likeur en roer dit even door.
- Neem een mooie schaal voor de tiramisu, dompel de lange vinger een voor 1 in het koffie mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers.
- Spuit nu wat van het mascarpone mengsel erover, en vervolgens een dun laagje cacao poeder. Herhaal deze stappen 2x totdat je 3 lagen in je tiramisu hebt met als laats een laag mascarpone.
- Laat de tiramisu 4 uur opstijven en de koelkast en bestrooi voor het serveren nog met wat cacao poeder.
Notities
Enjoy en eet smakelijk!