Ga terug
Keftedakia - Griekse gehaktballen

Keftedakia - Griekse gehaktballen in tomatensaus met feta en tzatziki.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Biologisch Gehakt half om half
  • 2 stuks Biologische Sjalotten gesnipperd
  • 4 teentjes Biologische Knoflook geperst
  • 2 stuks Biologische eieren
  • 100 gram Biologische paneermeel of eigen gemaakte zuurdesem brood paneermeel
  • 4 eetlepels Biologische Gedroogde Oregano gedroogd
  • 2 eetlepels Biologische Gedroogde peterselie vers en fijngehakt
  • 1 eelepel Biologische Gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 2 blikken Biologische tomatenstukjes tomatenblokjes
  • 2 stuks Biologische Runderbouillonblokjes
  • 15 gram Biologische Verse oregano
  • 1 plak Biologische Feta kaas
  • 1x recept Tzatziki zie recept op de website
  • 4 - 8 stuks Griekse pita zie recept op de website

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden boven en onder warmte.
  2. Verkruimel de bouillonblokjes in een grote ovenschaal en doe hierin de blikjes tomatenblokjes en roer dit even goed door.
  3. Meng het gegakt met de 2 eieren, peper, zout, gesnipperde sjalotten, knoflook, oregano, peterselie en panko meng dit met je handen goed door.
  4. Rol nu van het gehakt mooie ronde ballen ter grote van een bitterbal.
  5. Leg de ballen in de ovenschaal met tomatenblokjes en schuif de schaal in het midden van de oven.
  6. Gaar de Griekse gehaktballen voor 40 -45 minuten haal de schaal uit de oven.
    Draai de ballen om en gaar ze nu verder voor nog eens 40 minuten.
  7. Haal na 40 minuten de Grieks ballen uit de oven verkruimel er de fetakaas en fijngehakte verse Oregano over en serveer direct met pita en tzatziki on the side.

Notities

Eet smakelijk!