10eetlepelszuurdesem paneermeelZelf gemaakt van gedroogd zuurdesem brood
1theelepel biologische Uienpoeder
1theelepelbiologische Knoflookpoeder
1theelepelbiologische Gemalen zwarte peper
1theelepelbiologische Paprikapoeder
2theelepelKeltisch zeezout
Biologische koksos olie om in te bakken
Instructions
Neem 2 zuurdesem boterhammen, rooster deze in de oven of in de broodrooster.Laat ze afkoelen en maal ze in een food processor tot paneermeel.
Zorg dat de kipfilets en de eieren op kamertempratuur zijn
Doe in een pan met dikke bodem een flinke laag biologische kokos olie zoveel dat de kipfilets net aan onder staan met olie.Breng de olie op een tempratuur van 180 graden.
Snijd ondertussen dat de olie opwarmt de beide kipfilet door de helft maar net niet helemaal en vouw ze open.
Sla de kipfilets nu met een vleeshamer (of een zware gietijzeren pan) gelijkmatig plat.
Zet 3 diepe borden of schalen klaar doe in een bord de maïzena, klop in het andere bord 2 eitjes en in het derde bord doe je je paneermeel en roer daar alle kruiden door.
Dep de plat geslagen kipfilets goed droog met keukenpapier.
Haal de kipfilet eerst goed door de maizena totdat deze helemaal bedekt is vervolgens door het geklutst ei en als laatste door de paneermeel.
Zorg dat de paneermeel gelijkmatig en goed over de kipfilet zit.Herhaal alle bovenstaande stappen met de andere kipfilet.
Bak beide kipfilets goudbruin in de hete kokos olie en serveer met bijvoorbeeld zelf gemaakte frietjes of een heerlijke homemade aardappel salade.