Ingrediënten
Method
- Snijd de kipfilet of kippendijfilet in stukjes en doe ze in een ziploc zak samen met alle kruiden en de yoghurt en olijfolie.
- Wrijf even goed de marinade over de kip en plaats de zak met kip in de koelkast en laat minimaal 2 uur marineren.
- Vul een pan met rijst en ruim water, voeg kurkuma en saffraan toe en breng aan de kook.
- Kook de rijst 15 minuten, draai daarna het vuur uit en laat de rijst nog 5 - 10 minuten staan.Roer de rozijnen erdoor na de 15 minuten koken.
- Als de kip 2 uur gemarineerd heeft haal deze uit de koelkast.Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie en bak de kip met het kruiden mengsel totdat deze gaar zijn.
Raita
- Schil de komkommer, snijd deze in de lengte in vieren en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
- Rasp de komkommer grof en doe in een schaaltje voeg de rasp van 1 citroen erbij.
- Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de komkommer, bewaar de andere helft in de koelkast deze kun je nog in plakken snijden en je water een smaakje mee geven.
- Snijd de knoflook en de muntblaadjes fijn en doe ze bij de komkommer erbij.
- Roer de Griekse yoghurt erdoor en serveer de Raita straks bij de kip tandoori
- Schep de rijst in een bord met de kip tandoori en een of twee eetlepels Raita
Notities
Eet smakelijk!