Ingrediënten
Method
- Doe de boter in een steelpan en laat op laag vuur smelten.
- Doe het water en beide soorten suiker in een andere steelpan en verwarm dit tot alle suiker is opgelost.
- Doe in een mengkom de citroen rasp, bloem en 2 eieren als de boter gesmolten is en de suiker is opgelost in het water giet je beide bij de bloem in de kom.
- Roer dit met een garde tot een glad beslag laat het beslag na het mengen 30 minuten rusten.
- Verhit het wafelijzer en smeer beid platen in lichtjes met zonnebloemolie giet nu 1 eetlepel beslag op de onderste plaat en klap het wafelijzer dicht.
- Bak de wafel 30 seconden haal voorzichtig met een paletmes de wafel eraf en rol deze om de steel van een pollepel.
- gebruik hiervoor een theedoek of handschoenen want die wafels zijn mega heet.Zodra de wafels afkoelen worden ze hard en kun je ze van pollepel steel af halen.
- Herhaal bovenstaande stappen tot het beslag op is.
- Bewaar de Kniepertjes in een luchtdichte trommel of vul ze met slagroom en serveer direct.
Notities
Eet smakelijk! een een gelukkig nieuwjaar