Ga terug
Konijnenbouten in kriekbier

Konijnenbouten in Kriek

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgische keuken

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Konijnenbouten (4 bouten)
  • 250 milliter Kriekbier
  • 4 stuks Rode uien in halve maantjes
  • 1 pot Kersen op siroop
  • 4 blaadjes Verse laurierblaadjes
  • 1 eetlepel Rietsuiker
  • 1 eetlepel Maizena
  • Peper & Zout

Method
 

  1. Dep de konijnenbouten goed droog met keukenpapier en bestrooi de konijnbouten rijkelijk met peper en zout.
  2. Verhit in een grote braadpan wat boter en bak hierin de konijnbouten rondom goudbruin.
  3. Schil ondertussen de rode uien halveer deze en snijd in dunne halve ringen.
    Voeg dit bij de konijnbouten bak ze even mee.
  4. Voeg nu het kriekbier en de pot kersen met siroop toe breng dit aan de kook en laat het even 10 minuten goed bubbelen.
  5. Draai het vuur laag doe de deksel op de pan en laat het gerecht nu 1 uur zachtjes stoven.
  6. Doe een eetlepel maïzena met een klein beetje water in een bakje en maak hiervan een papje.
  7. Roer het maïzena papje door de konijnenbouten in kriek en laat dit nog even 5 minuten pruttelen.
  8. Serveer de konijnenbouten met Pommes duchess of aardappelkrokketten.

Notities

Eet smakelijk!