Ga terug

Koolhydraatarme champignonsoep

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang dinner, lunch, Soep
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bakje Kastanje champignons
  • 1 gele Ui
  • 40 gram Verse peterselie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 200 milliliter Houdbare slagroom
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 groente bouillonblokjes

Instructies
 

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Snipper de ui en pel de teentjes knoflook.
  • Vul de waterkoker met 0,5 liter water en zet deze aan.
  • Neem een soeppan en verhit hierin een scheutje olijfolie fruit hierin de ui samen met de geperste teentjes knoflook.
  • Voeg de champignons erbij en bak deze aan ongeveer voor 5 - 6 minuten.
  • Voeg de slagroom erbij en kook dit een klein beetje in voor 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet 250 milliliter water uit de waterkoker in de pan samen met het bouillonblokje.
    En breng de soep aan de kook.
  • Kook de soep nog 5 - 8 minuten op laag vuur.
  • Snijd de peterselie fijn en doe deze bij de soep.
  • Serveer de soep met een stukje koolhydraatarm brood.
    Eet smakelijk!