Krokant buikspek uit de oven
Voor een stuk buikspek van 1,5 kilo
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 20 minuten min
- 1,5 kilo Buikspek zonder botten maar met zwoerd
- 4 eetlepels Grof zeezout
- 1,5 eetlepel Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
Leg het stuk buikspek op een snijplank dep de zwoerd goed droog met keukenpapier.
Snij met een scherp mes overdwars inkepingen in de zwoerd met steeds 1 centimeter ertussen.
Droog nu nogmaals de zwoerd goed met keukenpapier.
Wrijf nu het zwoerd en de inkepingen goed in met zout en de olie.
Leg het stuk buikspek met de zwoerd kant naar beneden op het rooster in de braadslede en gaar voor 1,5 uur in de oven.
Haal de braadslede met buikspek eruit en verhoog de tempratuur van de oven naar 220 graden boven en onder warmte.
Haal de buikspek van het rooster af en leg hem in de braadslede met de zwoerd kant naar boven.
Gaar de buikspek nu verder in de oven voor 20 - 30 minuten tot het vlees mals is en de korst krokant en goudbruin.