Ingrediƫnten
Method
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
- Leg het stuk buikspek op een snijplank dep de zwoerd goed droog met keukenpapier.
- Snij met een scherp mes overdwars inkepingen in de zwoerd met steeds 1 centimeter ertussen.
- Droog nu nogmaals de zwoerd goed met keukenpapier.
- Wrijf nu het zwoerd en de inkepingen goed in met zout en de olie.
- Leg het stuk buikspek met de zwoerd kant naar beneden op het rooster in de braadslede en gaar voor 1,5 uur in de oven.
- Haal de braadslede met buikspek eruit en verhoog de tempratuur van de oven naar 220 graden boven en onder warmte.
- Haal de buikspek van het rooster af en leg hem in de braadslede met de zwoerd kant naar boven.
- Gaar de buikspek nu verder in de oven voor 20 - 30 minuten tot het vlees mals is en de korst krokant en goudbruin.
Notities
Enjoy!