Ga terug
krokante buikspek uit de oven

Krokant buikspek uit de oven

Voor een stuk buikspek van 1,5 kilo
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kilo Buikspek zonder botten maar met zwoerd
  • 4 eetlepels Grof zeezout
  • 1,5 eetlepel Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Leg het stuk buikspek op een snijplank dep de zwoerd goed droog met keukenpapier.
  • Snij met een scherp mes overdwars inkepingen in de zwoerd met steeds 1 centimeter ertussen.
  • Droog nu nogmaals de zwoerd goed met keukenpapier.
  • Wrijf nu het zwoerd en de inkepingen goed in met zout en de olie.
  • Leg het stuk buikspek met de zwoerd kant naar beneden op het rooster in de braadslede en gaar voor 1,5 uur in de oven.
  • Haal de braadslede met buikspek eruit en verhoog de tempratuur van de oven naar 220 graden boven en onder warmte.
  • Haal de buikspek van het rooster af en leg hem in de braadslede met de zwoerd kant naar boven.
  • Gaar de buikspek nu verder in de oven voor 20 - 30 minuten tot het vlees mals is en de korst krokant en goudbruin.

Notities

Enjoy!