Ga terug

Kruidnoten

Voor ongeveer 200 - 250 kruidnoten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram Biologische Zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram Biologische Donker bruine basterdsuiker
  • 2 eetleples Biologische Speculaaskruiden
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 160 gram Koude ongezouten biologische roomboter
  • 8 eetlepels Volle biologische melk Rauwe melk of jersey melk bio kan ook

Method
 

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met het zout, speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker in een kom.
  2. Snijd de roomboter in kleine blokjes en doe dit erbij.
  3. wrijf nu met je vingers de boter door het mengsel.
  4. Voeg de melk toe en kneed het tot een glad samenhangend deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Draai nu van het deeg kleine bolletjes en druk ze een beetje plat.
  7. Leg de kruidnoten op de bakplaat met wat ruimte tussen elk nootje.
  8. Bak de kruidnoten in het midden van de oven voor 20 minuten.
  9. Leg de kruidnoten na het bakken op een rooster en laat afkoelen.
    Bewaar de kruidnoten in een goed afsluitbare bak op het aanrecht.

Notities

Enjoy!