Ga terug

Mandarijnen curd

De mandarijnen kun je ook prima vervangen voor andere citrusvruchten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang: Bijgerecht, taart
Keuken: Brits

Ingrediƫnten
  

  • 225 milliter Mandarijnen sap van biologische mandarijnen
  • 225 gram Biologische gras gevoerde ongezouten roomboter in blokjes
  • 12 stuks Biologische Eidooiers
  • 375 gram Biologische rietsuiker

Method
 

  1. Zet een pan met water op het vuur zorg ervoor dat de pan niet te groot is want je moet er nog een kom/schaal op kunnen zetten.
  2. Neem een kom/schaal die op de pan met water past.
  3. Doe hierin het mandarijnen sap, suiker en de eidooiers en zet de kom boven op de pan met water.
  4. Verwarm dit al roerend tot alles goed gemengd is en het de dikte van bijv: vanille vla heeft.
  5. Haal de kom van het vuur en roer dan de boter door de mandarijnen curd totdat de boter gesmolten en goed gemengd is.
  6. Laat het compleet afkoelen en schep het vervolgens in een schone glazen pot die je goed af kunt sluiten met een deksel.
  7. Bewaar de mandarijnen curd in de koelkast je kunt hem gemakkelijk 3 -4 weken in de koelkast bewaren.

Notities

Enjoy!