Ga terug
Mexicaanse bonenmoes

Mexicaanse bonenmoes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang: Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 800 gram Biologische pinto bonen
  • 4 teentjes Biologische Knoflook
  • 2 stuks Biologische Rode uien
  • Water
  • 1 stuk Biologisch Groente bouillonblokje
  • 1 stuks Jalapeño peper
  • 1/2 theelepel Keltisch zeezout
  • 1 theelepel Biologische Komijn poeder

Method
 

  1. Schil de uien en snipper deze fijn.
    Pel de teentjes knoflook en snijd ook deze fijn.
  2. Giet het blik bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Verhit een diepe koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Snijd ondertussen de jalapeño peper fijn en doe deze bij de uien en de knoflook in de pan.
  5. Voeg de komijn zout en de bonen toe en bak alles op ho vuur even kort aan.
  6. Verkruimel het bouillonblokje boven de bonen voeg 2 Senseo kopjes water toe en haal de pan van het vuur.
  7. Pureer met een staafmixer de bonen glad en klaar is je dip!

Notities

Eet smakelijk!