Ga terug
Mexicaanse guacamole

Mexicaanse guacamole

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks Biologische Avocado
  • 1 stuk Biologische Trostomaat
  • 2 teentjes Biologische Knoflook
  • 1 stuk Biologische Limoen (sap)
  • 15 gram Biologische Verse koriander (als je er van houdt)
  • 1 eetlepel Biologische Chili vlokken
  • 1 stuk Biologische Sjalot
  • Biologische Grof gemalen zwarte peper
  • Keltisch zeezout

Method
 

  1. Halveer de avocado haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een bakje.
  2. Pers de limoen uit en giet het sap over de avocado.
  3. Prak de avocado's fijn met een vork.
  4. Snijd de tomaat in kwarten verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine blokjes doe dit bij de avocado.
  5. Schil de sjalot en snipper deze, hak de koriander fijn en doe beide bij de avocado.
  6. Pers de teentjes knoflook uit en doe deze in het bakje bij de rest.
  7. Voeg een beetje peper en Keltisch zeezout toe en de chili vlokken en roer alles met een vork door de geprakte avocado.
  8. Serveer met totopos of bij de tortilla chips.

Notities

Eet smakelijk!