Ga terug
Mexicaanse pico de gallo

Mexicaanse Pico de Gallo

Een frisse salsa op basis van tomaten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 Kilo Trostomaten
  • 1 grote Rode ui
  • 1 Limoen Alleen het sap
  • 1 stuks Jalapeño peper Of groene paprika ter vervanging
  • 20 gram Verse koriander Of peterselie als je niet van koriander houd

Instructies
 

  • Was de tomaten, snijd deze in kleine blokjes en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Verwijder de schil van de ui en snipper deze in hele fijn blokjes, doe de ui in een kom.
  • Snijd de jalapeño peper doormidden verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd ook deze in kleine blokjes.
    Als je de paprika gebruikt ter vervanging doe je hier hetzelfde mee.
  • Doe de Jalapeño (paprika) bij de ui hak de koriander (of peterselie) fijn en doe deze ook in de kom.
    Voeg de fijngesneden tomaten erbij en pers de limoen uit roer het sap door de pico de gallo en laat dit 20 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Serveer dit als bijgerecht bij je Mexicaanse maaltijd.

Notities

Eet smakelijk!