Ingrediënten
Method
- Schil en snipper de ui, pel de teentjes knoflook en snijd de Jalapeño fijn (laat de zaadjes zitten voor extra pit of verwijder ze als je niet zo van heel pittig houd)
- Verhit een diepe hapjes pan (met deksel) de olijfolie.Fruit hierin de ui samen met jalapeño voor 3 minuten pers de knoflookteentjes erboven uit en fruit deze nog 2 minuten mee.
- Voeg de komijn en chili poeder toe en meng deze door de uien, knoflook en jalapeño.
- Doe de rijst erbij en wacht tot deze glazig wordt.
- Roer de bouillon en de passata erdoor en doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
- Kook dit zachtjes voor 15 minuten.Al het vocht moet uiteindelijk opgenomen zijn door de rijst.
- Haal de pan na de 15 minuten van het vuur en laat het in zijn rest warmte met de deksel op de pan nog 5 - 10 minuten staan.
- Roer de rijst los met een vork en serveer bij je andere Mexicaanse gerechten.
Notities
Eet smakelijk!