Ga terug
Mexicaanse Salsa Roja

Mexicaanse Salsa Roja

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, dinner
Keuken: Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 1 blik Biologische tomatenblokjes
  • 1 stuk Biologische groene punt paprika
  • 1 stuks Biologische gele ui
  • 2 teentjes Biologische Knoflook
  • 1 groene Jalapeño peper
  • 40 gram Biologische Verse koriander
  • 2 eetlepels Biologische Limoensap
  • 1 eetlepel Biologische Witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel Biologische Komijn poeder
  • 1 theelepel Biologische Donkerbruine basterdsuiker
  • 1/8 theelepel Keltisch zeezout
  • 1/8 theelepel Biologische Grof gemalen zwarte peper

Method
 

  1. Doe de tomatenblokjes uit blik in de foodprocessor,
    Was de puntpaprika verwijder de steel en zaadlijsten en hak de paprika grof en doe deze in de kom van de foodprocessor.
  2. Schil de ui en pel de teentjes knoflook, hak beide grof en doe bij de rest in de foodprocessor.
  3. Verwijder de steel van de jalapeño peper en verwijder de zaadjes, doe de peper in de foodprocessor.
  4. Was de koriander rits de blaadjes van de takjes en doe bij de overige ingrediënten.
  5. Voeg de overige ingrediënten; Limoensap, azijn, suiker, komijn, peper en zout erbij en meng de Salsa grof met de foodprocessor.
  6. Doe de Salsa in een steelpan en verhit op middelhoog vuur voor 8 - 10 minuten roer af en toe door.
  7. Schep de salsa in een schaal en laat compleet afkoelen voordat je deze serveert.

Notities

Eet smakelijk!