Ga terug
Brood bakken kennis & tips

Naan Indiaas brood

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties: 8 personen
Gang: Bijgerecht, Brood, Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas

Ingrediƫnten
  

  • 375 gram Patentbloem
  • 1 zakje Droge gist
  • 1 stuks Ei
  • 1 theelepel Suiker
  • 120 milliter Warm water
  • 60 milliter Olie ik heb milde olijfolie gebruikt maar zonnebloemolie is ook prima
  • 60 milliter Karnemelk
  • 1/2 theelepel Zout

Method
 

  1. Doe onderin de kom van je standmixer het zout hierop komt de bloem dan de suiker en vervolgens de gist.
  2. Meng de karnemelk met het ei en het water en giet dit terwijl de mixer draait bij je deeg. Giet daarna de olijfolie erbij.
  3. Meng dit in een standmixer met de deeghaak voor z'n 5 minuten op de laagste stand. Of kneed met de hand.
  4. Doe het deeg in een met olie ingevette schaal, dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  5. Ik heb op mijn oven een speciaal programma om deeg te rijzen dus ik doe dit in de oven.
  6. Haal na 1 uur het deeg uit de kom, en leg op een een met bloem bestoven werkvlak.
  7. Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen en rol ze met een deegroller uit tot een langwerpige ronde lap.
  8. Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de naan hierin gaar.
  9. Zodra ze bruine plekjes krijgen draai je ze om dit duurt ongeveer 1, 1,5 minuut per kant
  10. Houd ze warm onder een theedoek.
  11. Optioneel kun je ze insmeren met wat olie, waarin je knoflook hebt geperst of koriander, of komijn aan toegevoegd hebt.

Notities

Eet smakelijk!