Ingrediƫnten
Method
- Doe onderin de kom van je standmixer het zout hierop komt de bloem dan de suiker en vervolgens de gist.
- Meng de karnemelk met het ei en het water en giet dit terwijl de mixer draait bij je deeg. Giet daarna de olijfolie erbij.
- Meng dit in een standmixer met de deeghaak voor z'n 5 minuten op de laagste stand. Of kneed met de hand.
- Doe het deeg in een met olie ingevette schaal, dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Ik heb op mijn oven een speciaal programma om deeg te rijzen dus ik doe dit in de oven.
- Haal na 1 uur het deeg uit de kom, en leg op een een met bloem bestoven werkvlak.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen en rol ze met een deegroller uit tot een langwerpige ronde lap.
- Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de naan hierin gaar.
- Zodra ze bruine plekjes krijgen draai je ze om dit duurt ongeveer 1, 1,5 minuut per kant
- Houd ze warm onder een theedoek.
- Optioneel kun je ze insmeren met wat olie, waarin je knoflook hebt geperst of koriander, of komijn aan toegevoegd hebt.
Notities
Eet smakelijk!