Ga terug

Naan Indiaas brood

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht, Brood, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 8 personen

Ingrediƫnten
  

  • 375 gram Patentbloem
  • 1 zakje Droge gist
  • 1 stuks Ei
  • 1 theelepel Suiker
  • 120 milliter Warm water
  • 60 milliter Olie ik heb milde olijfolie gebruikt maar zonnebloemolie is ook prima
  • 60 milliter Karnemelk
  • 1/2 theelepel Zout

Instructies
 

  • Doe onderin de kom van je standmixer het zout hierop komt de bloem dan de suiker en vervolgens de gist.
  • Meng de karnemelk met het ei en het water en giet dit terwijl de mixer draait bij je deeg. Giet daarna de olijfolie erbij.
  • Meng dit in een standmixer met de deeghaak voor z'n 5 minuten op de laagste stand. Of kneed met de hand.
  • Doe het deeg in een met olie ingevette schaal, dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Ik heb op mijn oven een speciaal programma om deeg te rijzen dus ik doe dit in de oven.
  • Haal na 1 uur het deeg uit de kom, en leg op een een met bloem bestoven werkvlak.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen en rol ze met een deegroller uit tot een langwerpige ronde lap.
  • Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de naan hierin gaar.
  • Zodra ze bruine plekjes krijgen draai je ze om dit duurt ongeveer 1, 1,5 minuut per kant
  • Houd ze warm onder een theedoek.
  • Optioneel kun je ze insmeren met wat olie, waarin je knoflook hebt geperst of koriander, of komijn aan toegevoegd hebt.

Notities

Eet smakelijk!