Ga terug
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner
Keuken: Indonesisch

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram Zilvervliesrijst
  • 200 gram Hamlappen
  • 2 stuks Gele uien
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 bakje Verse voorgesneden nasi groente
  • 100 gram Gekookte hamblokjes
  • 4 stuks Eieren
  • 3 theelepels Sambal badjak
  • 2 theelepels Ketoembar
  • 1 theelepel Djinten
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel Zout
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/8 theelepel Kaneel
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • 1 theelepel Laos
  • 4 eetlepels Ketjap manis
  • 2 eetlepels Arachide olie
Extra smaakmakers voor over de nasi
  • Gebakken uitjes, plakjes komkommer, atjar, seroendeng, gezouten pinda's en of kroepoek.

Method
 

  1. Doe de rijst met een ruime hoeveelheid water in de pan ik gebruik altijd de volgende methode per kopje rijst 2 kopjes water.
    Breng de rijst aan de kook en kook deze in 10 - 12 minuten gaar.
    Laat de rijst goed afkoelen, ik doe dit door de rijst uit de pan te halen in een zeef te doen en boven een kom ijsblokjes te zetten.
  2. Schil ondertussen de ui en snipper deze fijn, pel de teentjes knoflook en leg deze even aan de kant.
  3. Snijd de hamlappen in kleine blokjes, verwarm 1 eetlepel arachideolie in een wokpan.
    Doe de hamlappen in de wok en bak rondom bruin, voeg de ui en fijngesneden knoflook erbij en fruit deze 2 minuten mee.
    Voeg de kruiden toe en bak deze 1 minuut mee.
  4. Voeg de ketjap erbij en schep alles om.
  5. Doe de groente en hamblokjes erbij en bak dit op hoog vuur knapperig.
  6. Bak ondertussen in een koekenpan met 1 eetlepel arachideolie vier spiegeleieren.
  7. Voeg de rijst in fases toe bij de groente en het vlees en schep goed om als alle rijst erdoor zit meng je de sambal badjak erdoor.
  8. Verdeel de nasi goreng in 4 porties en leg op elk portie een spiegelei en garneer met plakjes komkommer nog wat extra smaakmakers.

Notities

Eet smakelijk!