Ingrediƫnten
Method
- Doe de rijst met een ruime hoeveelheid water in de pan ik gebruik altijd de volgende methode per kopje rijst 2 kopjes water.Breng de rijst aan de kook en kook deze in 10 - 12 minuten gaar.Laat de rijst goed afkoelen, ik doe dit door de rijst uit de pan te halen in een zeef te doen en boven een kom ijsblokjes te zetten.
- Schil ondertussen de ui en snipper deze fijn, pel de teentjes knoflook en leg deze even aan de kant.
- Snijd de hamlappen in kleine blokjes, verwarm 1 eetlepel arachideolie in een wokpan.Doe de hamlappen in de wok en bak rondom bruin, voeg de ui en fijngesneden knoflook erbij en fruit deze 2 minuten mee.Voeg de kruiden toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de ketjap erbij en schep alles om.
- Doe de groente en hamblokjes erbij en bak dit op hoog vuur knapperig.
- Bak ondertussen in een koekenpan met 1 eetlepel arachideolie vier spiegeleieren.
- Voeg de rijst in fases toe bij de groente en het vlees en schep goed om als alle rijst erdoor zit meng je de sambal badjak erdoor.
- Verdeel de nasi goreng in 4 porties en leg op elk portie een spiegelei en garneer met plakjes komkommer nog wat extra smaakmakers.
Notities
Eet smakelijk!