Ga terug
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner
Keuken: Indonesisch

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram Biologische Basmati rijst
  • 200 gram Biologische Hamlappen in reepjes
  • 2 stuks Biologische Gele uien in blokjes
  • 4 teentjes Biologische Knoflook fijn gehakt
  • 1 stuk Biologische prei in reepjes
  • 1 kleine Biologische spitskool in reepjes
  • 1 stuk Biologische rode peper in reepjes
  • 100 gram Biologische ham in reepjes
  • 4 stuks Biologische eieren
  • 3 theelepels Biologische Sambal badjak
  • 2 theelepels Ketoembar
  • 1 theelepel Djinten
  • 1 theelepel Biologische Kurkuma
  • 1/2 theelepel Biologische Grof gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel Keltisch zeezout
  • 1/4 theelepel Biologische Gemalen kruidnagel
  • 1/8 theelepel Biologische Ceylon kaneelpoeder
  • 1 snufje Biologische Nootmuskaat
  • 1 theelepel Biologische Laos
  • 4 eetlepels Biologische Ketjap manis
  • 2 eetlepels Biologische olijfolie
Extra smaakmakers voor over de nasi
  • Gebakken uitjes, plakjes komkommer, atjar, seroendeng, gezouten pinda's en of kroepoek.

Method
 

  1. Doe de rijst met een ruime hoeveelheid water in de pan ik gebruik altijd de volgende methode per kopje rijst 2 kopjes water.
    Breng de rijst aan de kook en kook deze in 10 - 12 minuten gaar.
    Laat de rijst goed afkoelen, ik doe dit door de rijst uit de pan te halen in een zeef te doen en boven een kom ijsblokjes te zetten.
  2. Schil ondertussen de ui en snipper deze fijn, pel de teentjes knoflook en leg deze even aan de kant.
  3. Was de prei, spitskool en rode peper en snijd dit alles in fijne reepjes.
  4. Snijd de hamlappen in kleine blokjes, verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan.
    Doe de hamlappen in de wok en bak rondom bruin, voeg de ui en fijngesneden knoflook erbij en fruit deze 2 minuten mee.
    Voeg de kruiden toe en bak deze 1 minuut mee.
  5. Voeg de ketjap erbij en schep alles om.
  6. Doe de groente en ham reepjes erbij en bak dit op hoog vuur knapperig.
  7. Bak ondertussen in een koekenpan met 1 eetlepel olie vier spiegeleieren.
  8. Voeg de rijst in fases toe bij de groente en het vlees en schep goed om als alle rijst erdoor zit meng je de sambal badjak erdoor.
  9. Verdeel de nasi goreng in 4 porties en leg op elk portie een spiegelei en garneer met plakjes komkommer nog wat extra smaakmakers.

Notities

Eet smakelijk!