Ga terug
Oosterse gekruide kipspiesjes

Oosterse gekruide kipspiesjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 6 personen
Gang: Bijgerecht, dinner
Keuken: Midden oosten

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Biologische Kippendijfilet
  • 50 gram Biologische olijfolie
  • 2 eetlepels Biologische Citroensap
  • 4 teentjes Biologische Knoflook geperst
  • 1 eetlepel Biologische Gemberpoeder
  • 1 1/2 eetlepel Za'tar
  • 1 theelepel Biologische Korianderpoeder
  • 1 theelepel Biologische Komijn poeder
  • 1 theelepel Biologische Paprika poeder
  • 1/2 theelepel Biologische Ceylon kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel Biologische Kurkuma
  • 3 eetlepels Biologische Verse korinader fijngehakt
Voor erbij
  • 1x recept Naan
  • 1x recept Baba Ganoush
  • 1x recept Zure rode uien
  • 1 zakje Biologische Rucola

Method
 

  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe in een schaal doe de andere ingrediƫnten erbij meng goed door en dek de schaal af met vershoudfolie.
    Plaats de schaal in de koelkast en laat de kip minimaal 2 uur maar het liefste 1 nachtje marineren.
  2. Haal de kip uit de koelkast en rijg de kipblokjes op spiesjes grill de spiesjes op de barbecue of in de grillpan in 8 tot 10 minuten gaar.
  3. Serveer met de (glutenvrije) naan, baba ganoush zure rode uien en rucola.

Notities

Eet smakelijk!