Ga terug
Paneermeel maken

Paneermeel maken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 10 sneetjes Restjes oud zuurdesem brood

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden boven en onder warmte.
  2. Verdeel de restjes zuurdesem brood over de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
  3. Droog het zuurdesem brood afhankelijk van de dikte 2 tot 2 1/2 uur.
    Voor dunne sneden is 2 uur voldoende voor dikkere sneden komt er een half uur tot een uur bij.
  4. Draai tussendoor het zuurdesem brood regelmatig om zodat het overal goed droogt.
  5. Laat het zuurdesem brood als het helemaal droog is goed afkoelen en maal het daarna in de foodprocessor tot de gewenste dikte paneermeel.
  6. Zeef het paneermeel daarna nog zo krijg je grof en fijn en doe het daarna in luchtdichte afsluitbare pot of gebruik direct.

Notities

Enjoy!