Ingrediënten
Equipment
Method
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
- Kook de aardappelen in een pan met ruim water voor 20 minuten.
- Giet de aardappelen af in een vergiet (bewaar eventueel een klein beetje van het kookvocht)
- Zorg ervoor dat roomboter zacht is (kamertempratuur) maar niet gesmolten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden boven en onder warmte.
- Doe de aardappelen in een pureeknijper en knijp de puree zo uit boven een kom.
- Voeg nu de paprikapoeder, witte peper, nootmuskaat en zout toe.
- Roer de roomboter en het ei erdoor als de puree nog niet smeuïg genoeg is kun je nog wat van het kookvocht toevoegen om de puree gladder te maken.
- Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje.
- Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit hierop mooie toefjes (4cm) van de puree.
- Bak de Pommes duchess in in 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
- Haal de Pommes duchess uit de oven en serveer direct.
Notities
Eet smakelijk!