Ingrediƫnten
Equipment
Method
Voor de dry rub
- Meng basterdsuiker, peper, tijm, komijn, knoflookpoeder, zout, uienpoeder, beide paprikapoeders en roer dit even door mekaar.
- Verwijder het bot van de schouderkarbonade en snijd de schouderkarbonade in grove stukken.
- Smeer al het vlees rondom goed in met de rub, wrijf het met je handen goed in het vlees en zorg dat elk hoekje bedekt is met de rub.
- Verwarm de oven en je pan voor op 150 graden.
- Neem een grote koekenpan en verhit hierin een scheutje olijfolie, braad het vlees rondom lichtjes aan.
- Doe het vlees met een flesje bier in de gietijzerenpan en schuif deze in het midden van de oven met de deksel op de pan.
- Laat het vlees 2,5 uur garen check na 1 uurtje even of er nog genoeg vocht inzit zo niet dan vul je het aan met wat bier of een beetje bouillon.
- Na 2,5 uur haal je de pan uit de oven trek het vlees met behulp van 2 vorken of vleesklauwen uit mekaar.
- Roer 1/3 fles barbecuesaus door het vlees en zet de pan zonder deksel nog 15 minuten terug in de oven.
Notities
Eet smakelijk!