Ga terug
Rhubarb fool

Rhubarb fool

Rhubarb fool een heerlijke seizoensgebonden toetje uit mijn favoriete Ierland.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dessert, Nagerecht, toetje
Keuken: De Ierse keuken

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram Biologische Rabarber
  • 225 gram Biologische rietsuiker
  • 1 eetlepel Biologische Vanille extract
  • rasp Van een Biologische Sinasappel
  • 500 milliter Biologische Slagroom
  • 100 gram Biologische rietsuiker

Method
 

Voor de rabarber
  1. Snijd de rabarber in blokjes en doe ze met de 225 gram rietsuiker en het vanille extract in de pan.
  2. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 10 minuten zachtjes koken.
  3. Draai daarna het gas uit en rasp de schil van de sinasappel erboven en roer het geheel door.
  4. Schep een deel rabarber eruit en zet dit apart dit gebruik je als topping voor je toetjes.
  5. Pureer de overgebleven rabarber met een staafmixer en laat het geheel afkoelen.
Voor de Rhubarb fool
  1. Klop de slagroom met de 100 gram suiker stevig en roer de afgekoelde rabarber pureer erdoor.
  2. Verdeel het over dessert schaaltjes/glazen en verdeel de overgebleven rabarber die je bewaard hebt erover.
  3. Serveer direct of bewaar in de koelkast voor maximaal 1 dag.

Notities

Eet smakelijk!