Ingrediƫnten
Method
- Neem een ruime soeppan en vul deze met 1,2 liter water.
- Schil de asperges en snijd het houterige onderstuk eraf snijd de asperges in stukken.
- Doe de aspergestukjes met de schillen en de kontjes in het water.
- Breng dit aan de kook en kook dit alles samen voor 10 - 12 minuten.
- Giet na het koken de asperges af en vang het kookvocht van de asperges op.Verwijder de schillen en de kontjes tussen de aspergestukken uit en gooi dit weg.
- Smelt nu in de soeppan de roomboter en roer de bloem erdoor gaar dit nu 1 - 2 minuten en giet steeds beetje voor beetje het aspergekookvocht erbij en blijf roeren.
- Hak de nu peterselie en bieslook fijn en doe dit samen met de asperge stukjes en hamblokjes bij de soep.
- Verwarm dit alles nog 5 - 10 minuten door en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep direct met een stukje stokbrood.
Notities
Eet smakelijk!