Ga terug
Sambal boontjes

Sambal boontjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties: 4 persone
Gang: Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch, Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Sperziebonen
  • 4 eetlepels Sambal badjak
  • 4 eetlepels Amandel schaafsel

Method
 

  1. Was de sperziebonen en verwijder de steeltjes en halveer ze.
  2. Stoom de sperziebonen voor 10 minuten in een stomer/stoomoven of in een speciale stoompan.
  3. Verhit een klein beetje arachideolie in een hapjes pan en rasp het blok santen boven de pan.
  4. Doe de sperziebonen bij de rest in de pan voeg de sambal badjak erbij en verarm alles voor nog 10 minuten schep af e toe om.
  5. Rooster in een andere droge koekenpan het amandels schaafsel goudbruin.
  6. Als de boontjes klaar zijn doe ze in een schaal en bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.

Notities

Enjoy!