Ingrediënten
Method
- Snipper de ui heel fijn en pel de teentjes knoflook en pers deze uit.Doe deze in een zip lock zak.
- Snijd de rode peper fijn en doe deze ook in de zak.
- Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe deze ook in de zak bij de ui en de knoflook.
- Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng alles goed door.
- Leg de zak met kip in de koelkast en laat het minimaal 4 uur maar het liefste een hele nacht marineren.
- Zorg ervoor dat je de stokjes voor de saté 2 uur laat staan in water alvorens je de kip erop rijgt.
- Rijg de kippendijfilet stukjes op stokjes en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar op de barbecue op 200 graden of grill ze 8 - 10 minuten in een hete grillpan op hoog vuur op het gasfornuis.
- Serveer met saté saus en gebakken uitjes.
Notities
Eet smakelijk!