Ga terug
Voorbereidingstijd 12 uur 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 12 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 600 gram Kippendijfilet of kipfilet
  • 1 grote Gele ui
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • 2 stuks Rode peper
  • 30 gram kokosrasp
  • 100 gram Pindakaas met stukjes noot
  • 2 eetlepel Arachideolie
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 theelepel Zeezout
  • 2 theelepels Ketoembar
  • 4 theelepels Goela dwaja Vervang door donkerbruine basterdsuiker als je dit niet hebt.
  • 2 centimeter Vers geraspte gember
  • 1 theelepel Laos
  • 4 eetlepels Ketjap manis

Method
 

  1. Snipper de ui heel fijn en pel de teentjes knoflook en pers deze uit.
    Doe deze in een zip lock zak.
  2. Snijd de rode peper fijn en doe deze ook in de zak.
  3. Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe deze ook in de zak bij de ui en de knoflook.
  4. Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng alles goed door.
  5. Leg de zak met kip in de koelkast en laat het minimaal 4 uur maar het liefste een hele nacht marineren.
  6. Zorg ervoor dat je de stokjes voor de saté 2 uur laat staan in water alvorens je de kip erop rijgt.
  7. Rijg de kippendijfilet stukjes op stokjes en bak ze in ongeveer 5 minuten gaar op de barbecue op 200 graden of grill ze 8 - 10 minuten in een hete grillpan op hoog vuur op het gasfornuis.
  8. Serveer met saté saus en gebakken uitjes.

Notities

Eet smakelijk!