Ga terug
Saté ajam bumbu kuning

Sate ajam bumbu kuning

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 8 minuten
Totale tijd 2 uur 18 minuten
Porties: 12 stuks
Gang: Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Indonesisch

Ingrediënten
  

Voor de marinade
  • 50 milliter Biologische Kokosmelk
  • 2 theelepels Biologische Kurkuma
  • 2 teentjes Biologische Knoflook
  • 1 stuk Rode lombok peper
  • 2 eetlepels Biologische Verse koriander Fijngehakt
  • 1 eetlepel Biologische rietsuiker
Verdere ingrediënten
  • 500 gram Biologische Kippendijfilet

Method
 

  1. Snijd het vlees in blokjes en doe deze in een schaal.
  2. Pel de teentjes knoflook en pers uit of hak deze heel fijn en doe ze bij het vlees.
  3. Hak de verse koriander fijn en doe deze samen met de kurkuma en de kokosmelk bij het vlees dek af en laat het vlees 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Als je houten saté prikkers gaat gebruiken voor het vlees erop te rijgen zorg dan dat deze 1 uur in water kunnen liggen.
    Hierdoor branden ze niet aan tijdens het grillen.
  5. Haal na 2 uur de kip uit de marinade en rijg ze op de spiesen.
  6. Bak de saté 8 - 10 minuten in de grillpan of op de barbecue.

Notities

Enjoy!
Selamat makan!