Ga terug
Saté babi

Saté babi

voor ongeveer 12 sateetjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 10 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch

Ingrediënten
  

  • 500 gram Varkenshaas
  • 4 eetlepels Ketjap manis
  • 1 theelepel Ketoembar
  • 1 eetlepel Arachideolie
  • 1 eetlepel Gula djawa of vervang door donker bruine basterdsuiker
  • 4 teentjes Knoflook geperst

Method
 

  1. Meng voor de marinade de geperste knoflook tenen met de gula djawa, olie, ketoembar en de ketjap manis.
  2. Snijd de varkenshaas in blokjes doe bij de marinade en schep een paar keer goed om tot al het vlees bedekt is.
  3. Dek af en laat 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Rijg het vlees op stokjes en grill in 8- 10 minuten de sateetjes gaar.
  5. Serveer met pinda saus.

Notities

Selamat makan!