Ingrediënten
Method
- Vul een waterkoker met 1 liter water en zet deze aan. Giet het kokend water in een pan en doe hierin de kipfilet en het bouillonblokje en kook de kipfilet 10 minuten in de bouillon.
- Was ondertussen de komkommer, bleekselderij en de bieslook. Snijd de komkommer in plakjes en deze vervolgens in vieren. Doe de komkommer stukjes in een schaal en snijd de bleekselderij stengels in dunne ringen en doe deze bij de komkommer.
- Hak met een scherp mes de bieslook fijn en doe deze in de schaal bij de komkommer en bleekselderij. Hak de walnoten grof en doe deze ook bij de waldorfsalade in de schaal.
- Als de kipfilet na 10 minuten klaar is haal je deze uit de bouillon en pluk deze met behulp van 2 vorken uit mekaar. Laat de pulled kip even 5 minuten nog wat afkoelen op een bordje .Pers de citroen uit en doe het sap bij de waldorfsalade samen met de crème fraîche, Sour crème, mayonaise en voeg naar smaak peper en keltisch zeezout toe.
- Voeg de geplukte kipfilet bij de salade en meng het geheel met een lepel goed door proef even of er genoeg peper en keltisch zeezout bij zit zo niet voeg naar smaak nog wat extra toe. Was de slablaadjes die je gebruikt om de salade in serveren en leg deze op een bord. Schep in elk slablad wat van de salade en garneer eventueel nog met een walnoot en wat verse kruiden.
Notities
Eet smakelijk!