Ingrediƫnten
Method
- Maak de spruiten schoon door de onderkant eraf te snijden en de buitenste blaadjes eraf te halen.
- Snijd met een schil mesje een kruisje in de onderkant van elke spruitje hierdoor garen ze beter.
- Als alle spruitjes klaar zijn spoel ze goed af onder de kraan, vul een pan met water en de spruitjes en breng dit aan de kook.Kook de spruiten 10 minuten.
- Doe ondertussen de spekjes in een koekenpan en bak ze langzaam knapperig.Zet het vuur laag.
- Schil de uien en halveer deze snijd ze nu in halve ringen.
- Doe de uien bij de spek en bak ze mee in het spekvet.
- Giet de spruitjes af laat goed uitlekken in een vergiet en doe ze bij de spek en ui in de pan.
- Draai het vuur nu hoog voeg de nootmuskaat toe en roerbak de spruiten nu nog 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om.
- Serveer warm.
Notities
Eet smakelijk!