Was de aardbeien verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
Pureer de aardbeien samen met de crème de cassis, citroensap en vanille extract.
Klop de slagroom met de steviala kristal sweet lobbig.
Verwarm de aardbeien puree een beetje op laag vuur knijp de gelatine uit en doe deze bij de aardbeien puree roer goed door zodat deze goed oplost.
Draai het vuur uit en laat de aardbeien puree een klein beetje afkoelen.
Giet de aardbeien puree bij de slagroom en klop nog zachtjes door totdat alles goed gemengd is.
Vet een grote 28 centimeter silicone pudding vorm lichtjes in met een beetje zonnebloemolie hierdoor komt de aardbeien bavarois straks ietsjes gemakkelijker uit de vorm.
Giet de bavarois in de puddingvorm dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
Laat de bavarois minimaal 6 uur maar het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
Haal de bavarois na 6 uur of de nacht uit de koelkast houdt de vorm kort in warm water en stort de bavarois uit de pudding vorm op een groot bord.
Versier de bavarois eventueel nog met slagroom, aardbeien en muntblaadjes en serveer direct