Ga terug
Tinga the pollo Mexicaanse kip

Tinga The Pollo Mexicaanse kip

Spicy pulled chicken met de smaken uit Mexico
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Biologische Kippendijfilet of kipfilet
  • 1 blik Biologische tomatenblokjes
  • 1 potje Biologische tomatenpuree
  • 1 blikje La Morene Chipotle pepers in Adobo saus
  • 1 grote Biologische gele ui
  • 1 stuks Jalapeño peper
  • 4 teentjes Biologische Knoflook
  • 1 1/2 eetlepel Biologische Oregano (gedroogd)
  • 1 eetlepel Biologische Chili poeder
  • 1 eetlepel Biologische olijfolie
  • 1/2 theelepel Biologische Komijn poeder
  • 1/4 theelepel Keltisch zeezout
  • 1/4 theelepel Biologische Grof gemalen zwarte peper

Method
 

  1. Snipper de ui en snijd de jalapeño peper fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui met de jalapeño peper voor 5 minuten.
  3. Snijd de knoflook fijn en voeg deze bij de uien en fruit 2 minuten mee.
  4. Breng de kippendijen op smaak met peper en zout en doe ze in de pan.
    Bak ze op middelhoog vuur rondom bruin.
  5. Meng ondertussen in een foodprocessor de Chipotle pepers met de mutti polpa tot een gladde saus.
  6. Voeg de kruiden (Komijn, oregano, chilipoeder) toe aan de kip en giet de saus erbij.
  7. Doe de deksel op de pan zet het vuur laag en laat de Ting the pollo 30 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Haal de kip uit de pan en pluk deze met 2 vorken uit mekaar, doe de kip weer terug in de pan en laat deze op middelhoog vuur nog even 5 minuten in de saus pruttelen.
  9. Serveer met je favoriete Mexicaanse basis en bijgerechten.

Notities

Enjoy!