Ga terug
Truffel risotto met groene asperges

Truffel risotto met groene asperges

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 28 minuten
Totale tijd 38 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 gram Risotto rijst
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 3 eetlepels Truffel tapenade
  • 1 glas Witte wijn Kies welke je lekker vind
  • 750 milliter Bouillon Groente, kip of rund
  • 20 gram Ongezouten roomboter
  • 4 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 3 stuks Banaan sjalotjes
  • 500 gram Groene asperges
  • 100 gram Diepvries doperwten
  • 1 stuk Brie
  • 75 gram Parmezaanse kaas Fijn geraspt

Instructions
 

  • Was de asperges en snijd de houten onderkant eraf.
  • Dep de asperges droog en doe ze in een diepe schaal doe hierbij een eetlepel olijfolie en een eetlepel truffel tapenade wentel de asperges door de olie met truffel.
  • Verwarm ondertussen in een steelpan de bouillon.
  • Verhit een grillpan zonder olie op hoog vuur en grill hierin de asperges een minuutje of 5 haal ze daarna uit de pan en leg ze op een bord.
  • Verhit ondertussen een hoge koekenpan en verhit hierin een eetlepel olijfolie.
  • Schil en snipper de sjalotten en hak fijn doe ze in de pan en pel ondertussen de teentjes knoflook hak deze fijn en doe ze bij de ui.
  • Voeg de risotto rijst erbij en bak dit glazig.
  • Blus af met de wijn en laat de wijn helemaal verdampen.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren totdat de bouillon opgenomen is en voeg dan pas weer een nieuwe hoeveelheid toe.
  • Snijd ondertussen de korst van de brie en snijd de brie in stukjes, rasp ook de Parmezaanse kaas.
  • Als de laatste bouillon is opgenomen door de risotto voeg je de diepvries erwten toe.
    En meng de roomboter erdoor met de brie en de Parmezaanse kaas.
  • Blijf goed roeren zodat alle boter en kaas goed opgenomen wordt in de risotto.
  • Snijd de groene asperges in stukken en doe ze samen met de truffeltapenade door de risotto roer alles goed door en laat nog 1 - 2 minuten staan op laag vuur.
  • Schep de risotto in borden bestrooi met wat vers gemalen zwarte peper en een snufje zeezout en serveer direct.

Notes

Eet smakelijk!