Ingrediƫnten
Method
- Doe de tarwebloem in de kom van de mixer voeg het water en de gist toe en kneed dit met de keukenmachine tot een samenhangend geheel.
- Voeg het zout toe en kneed dit door tot een glad en soepel deeg waar je uiteindelijk een dun vliesje van kunt trekken dan zijn de gluten goed ontwikkelt.
- Dit kan met gemak 8 - 10 minuten duren voordat de gluten in het deeg goed ontwikkelt zijn.
- Dek het deeg af en laat het op een warme plek 1 uur rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is.
- Verwarm de oven met een grote gietijzeren pan met deksel erin op 250 graden boven en onder warmte.
- Ik gebruik een gietijzeren pan om mijn brood in te bakken omdat brood stoom nodig heeft en op deze manier creƫer je stoom.
- Zorg ervoor dat de pan zeker een half uur in de oven staat zodat hij goed warm is. voordat je de broodjes afbakt in de pan.
- Als de oven aan het voorverwarmen is ga je beginnen met het vormen van de broodjes.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en je kunt ervoor kiezen om 8 bolletjes te maken of 8 pistoletjes of van elk 4 zoals ik gedaan heb.
- Voor het vormen van een bolletje maak je 4 bollen druk ze plat en bol ze weer op.Rol de bolletjes in je hand zodat ie mooi strak wordt.
- Druk aan de onderkant het deeg naar mekaar toe zie foto.
- Bol het nu in je hand tot een mooi strak bolletje
- Snijd de bovenkant van de bolletjes kruislings in met een speciaal broodmesje/
- Voor de pistoletjes rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
- Vouw de 2 hoeken naar het midden
- Rol het nu op tot een puntje
- Snijd het deeg bovenin in
- Leg een stuk bakpapier op de bodem van de pan en leg afhankelijk van de grote van de pan leg je 2 of 4 broodjes in de pan doe de deksel erop en bak ze 10 minuten.
- Haal deze eruit en doe de volgende lading in de pan en bak ze ook 10 minuten.
- Haal de pan voorzichtig uit de oven en lag alle voorgebakken broodjes op de bakplaat en bak ze nog 8 - 10 minuten af in het midden van de oven.
- Hou ze goed in de gaten want ze kleuren heel snel bruin.
- Als de broodjes volledig afgebakken zijn haal je ze uit de oven en leg ze op een taartrooster om af te laten koelen.
Notities
Enjoy!