Ingrediƫnten
Method
- Doe de bloem met het zout in de mengkom van je stand mixer en roer het zout erdoor.
- Doe de roomboter 5 seconden in de magnetron tot deze zacht is maar niet gesmolten en meng deze met de suiker door de bloem.
- Gebruik hiervoor een vork.
- Doe de gist erbij zet de deeghaak voor brood op de mixer en laat de mixer draaien en giet nu langzaam het water erbij.
- Laat de machine het deeg kneden voor z'n 10 minuten tot het deeg soepel en elastisch is.
- Verdeel het deeg nu in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat dek af met een vochtige theedoek en laat 45 - 60 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verwarm na 45 minuten de oven voor op 230 graden boven en onder warmte of 210 graden hete lucht.
- Strijk nu met een kwastje de broodjes in met een losgeklopt ei en bestrooi met zaden en pitten naar keuze.
- Schuif de broodjes nu in de oven voor 15 minuten.
- Verlaag de oven tempratuur nu naar 200 boven en onder warmte of 180 graden hete lucht en bak nog 10 minuten.
- Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
Notities
Eet smakelijk!