Ga terug
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Nederlands

Ingrediënten
  

  • 500 gram Biologische Rauwe witlof
  • 2/3 stuks Biologische Mandarijnen in partjes
  • 4 stengels Biologische Bleekselderij
  • 1 eetlepel Biologische Mosterd
  • 1 bekertje Biologische Crème fraiche van 200 gram
  • 100 gram Biologische mayonaise
  • 1 theelepel Biologische Kerrie poeder
  • 1 theelepel Biologische Paprika poeder
  • 150 gram Biologische Ongebrande walnoten
  • 2 stuks Biologische Granny Smith appels
  • 200 gram Biologische Gerookte kipfilet

Method
 

  1. Was de witlof en de bleekselderij en snijd beide in dunne ringen en doe deze in een grote schaal.
  2. Schil de appels en snijd deze in klein blokjes besprenkel deze met wat citroensap en doe ze bij de witlof in de schaal.
  3. Snijd de gerookte kipfilet ook in dunne reepjes en doe ze bij de witlof in de schaal.
  4. Hak de walnoten grof en doe ze ook in de schaal.
  5. Meng in een andere kom de crème fraiche met de mayonaise, mosterd, kerrie en paprika poeder en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Giet de mandarijnen partjes af doe ze witlof in de schaal en voeg de saus die je net gemaakt heb door de witlof salade en meng alles goed door.
  7. Serveer de witlof salade met toastjes of stukjes stokbrood.

Notities

Eet smakelijk!