Ingrediƫnten
Method
- Zeef de bloem boven de mengkom.
- Strooi het zout in de rechterhoek van de mengkom en de droge gist aan de linkerkant.
- Strooi de basterdsuiker (2 eetlepels) in het midden van de kom.
- Verwarm de melk tot 15 graden en meng dat kort door de bloem, gist, zout en suiker in de mengkom.
- Giet de koffiemelk erbij en voeg de ongezouten roomboter toe aan het deeg.Kneed het geheel in de standmixer voor 15 minuten op stand 3 tot een glad en soepel deeg.
- Dek de kom deeg af met en zet op een warme plek om te rijzen voor 30 minuten.
- Verdeel het deeg in stukjes van 55 gram per stuk.
- Meng de bruine basterdsuiker met kaneel door mekaar op een diepe bakplaat van de oven.Rol de stukjes deeg door de suiker uit tot kleine puntjes van 15 centimeter.
- Laat de puntjes deeg op de bakplaat met suiker liggen dek de plaat af en laat nog eens 15 minuten rijzen.
- Rol de puntjes na 15 minuten uit in de suiker tot een lange deegsliert van 25- 30 centimeter.Draai nu het deeg op tot een spiraal en duw het uiteinde onder je spiraal, herhaal dit tot je 8 mooie bolussen hebt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bolussen met 3 centimeter ertussen verdeeld over de bakplaat.
- Bedek de bakplaat met doorzichtig folie en zet weg op een warme plek en laat de bolussen 2 uur rijzen.
- Verwarm de laatste 15 minuten van de rijstijd de oven voor op 250 graden boven en onder warmte.
- Haal de folie van de bakplaat en schuif de plaat met bolussen in het midden van de oven en bak ze gaar in 8 minuten.
- Zodra de bolussen uit de oven komen haal ze met een spatel van de bakplaat af en leg ze op een taartrooster om af te koelen.
Notities
Eet smakelijk!