Sambal! Feeling hot hot hot!
Sambal oelek
Mijn rode peper plant doet het super goed en die hittegolf van 2 weken terug heeft er voor gezorgd dat de plant vol hing met rode pepers.
En dat betekend maar 1 ding sambal!
Zelf Sambal maken is totaal niet moeilijk, en homemade natuurlijk extra lekker!
Huisgemaakte sambal is natuurlijk wel iets minder lang houdbaar maar nog steeds kun je deze 1 maand bewaren in de koelkast.
Bij mij was de sambal in ieder geval zo op.
Met dit recept kun je sambal maken en serveren bij een aantal Indonesische gerechten.
Op de website staan al wat Indonesische recepten ik zal hier wat links neerzetten.
Hier kun je dan mooi je eigengemaakte sambal voor gebruiken of bij serveren.
Zelf sambal maken
Ingrediënten
- 200 gram rode pepers
- 1 theelepel Suiker
- 1 eetlepel Azijn
- 1 eetlepel Olie
- 1 theelepel Zeezout
- 125 milliliter Water
Instructies
- Snij de pepers grof en doe ze in een pan, met 125 milliliter water.
- Breng de pepers aan de kook met de deksel op de pan en laat ze 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
- Giet nu de pepers met het water in een blender of foodprocessor, voeg suiker, azijn, zout en olie toe.
- Laat de blender of foodprocessor nu draaien en de pepers mooi klein snijden.
- Giet de sambal in een schoon gesteriliseerde pot draai de deksel erop en laat de sambal volledig afkoelen.
- Zodra de sambal afgekoeld is bewaar je deze in de koelkast.
- De sambal kun je 1 maand in de koelkast bewaren, haal er steeds met een schone lepel de hoeveelheid die je nodig hebt eruit en draai daarna de deksel steeds weer goed dicht.