Aardappel balletjes glutenvrij

Aardappel balletjes glutenvrij

Aardappel balletjes glutenvrij lekkere krokant met een romige vulling

Aardappel balletjes glutenvrij super lekker en ook nog eens super gemakkelijk om zelf te maken.
Maak er dus extra veel van deze zijn super gemakkelijk in te vriezen zo kun je altijd snel een portie zelf gemaakte aardappel balletjes uit de vriezer halen.
Het is dat ik nu zelf geen voldoende plek heb in de vriezer ander had ik er mega veel gemaakt.
Geloof me als je ze eenmaal zelf gemaakt hebt wil je geen kant en klare versie meer.
Als smaakmaker maak ik gebruik van mosterdpoeder.
Omdat dit wat geconcentreerder is dan gewone mosterd raad ik wel aan om niet meer te gebruiken dan in het recept staat anders gaat deze smaak heel erg overheersen.
Verder gebruik ik alleen nog een klein snufje nootmuskaat en een beetje paprika poederen peper en zout als smaakmakers.

Aardappel balletjes glutenvrij

Aardappel balletjes glutenvrij

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 8 uur 50 minuten
Totale tijd 9 uur 20 minuten
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Kruimige aardappelen
  • 2 theelepels Dijon mosterd glutenvrije mosterd
  • 1 theelepel Mosterdpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 theelepel Nootmuskaat
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1/4 theelepel Zwarte gemalen peper
  • 2 stuks Eidooiers
  • 1 theelepel Xanthaangom

Voor het paneren

  • 6 eetlepels glutenvrije bloem
  • 2 eieren Alleen het Eiwit!
  • glutenvrij paneermeel

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een hoge pan en vul deze met water.
  • Breng de aardappelen aan de kook en kook ze in 15- 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en laat ze nog even 2 minuten op een laag pitje uitstomen er mag namelijk totaal geen vocht meer bij de aardappelen zitten.
  • Stamp met een pureestamper of gebruik een aardappelknijper om een gladde puree te maken.
  • Roer de mosterd, mosterdpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, zout, xanthaangom en de eidooiers door de puree.
  • Doe de puree in een schaal en laat compleet afkoelen zet deze het liefste 6 tot 8 uur in de koelkast zodat deze goed op kan stijven.
  • Haal de puree als die opgesteven is uit de koelkast en rol van de puree kleine ballen ter grote van een bitterbal.
  • Neem 3 diepe borden doe de glutenvrije bloem op 1 bord klop op een ander bord de eiwitten los en gebruik het 3e bord voor de glutenvrije paneermeel.
  • Rol de ballen puree eerst door de glutenvrije bloem vervolgens door de eiwitten en daarna door de glutenvrije paneermeel.
  • Zorg er voor dat de balletjes goed bedekt zijn met de glutenvrije paneermeel.
  • Leg de ballen op een bord en plaats dit bord nog een 30 minuten in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.
  • Verwarm het laatste kwartier dat de aardappel balletjes in de koelkast liggen de frituurpan op 180 graden.
  • Bak de aardappel balletjes in porties van 8 stuks in 4- 8 minuten goudbruin en krokant in de frituurpan.
  • Laat de balletjes uitlekken op een laagje keukenpapier.
  • Als je de balletjes niet direct allemaal opeet kun je ze als ze afgekoeld zijn invriezen en de volgende keer meteen vanuit de vriezer op 180 graden in 4 minuten opnieuw frituren in de frituurpan.

Notities

Enjoy!
Trefwoord Glutenvrij

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*