Aardbeien taart

Aardbeien taart

Aardbeien taart een frisse en feestelijke taart

Aardbeien taart na mijn operatie is aardbeien iets van het weinige fruit waar ik nog goed tegen kan.
Nou zijn aardbeien het hele jaar te verkrijgen maar de lekkerste aardbeien haal ik altijd bij de boer een dorp verderop.
Dat ik het leuk vind om te bakken is inmiddels wel bekend en met enige regelmaat zit ik in een bakfase.
Ik wilde deze taart eigenlijk op mijn verjaardag delen ( 3 maart) maar door een drukke planning was het me niet gelukt om deze tijdig uit te werken.
Dus dan deel ik hem vandaag maar want dit lekkere frisse taartje schreeuwt om de lente/zomer.
De cake is een soort mix tussen een spons cake en biscuit taart.
Je bakt ze in 2 kleine springvormen van 20 centimeter.
Let wel op dat je de cake compleet laat afkoelen voordat je ze vult met de aardbeien en mascarponeroom.
Kijk voor meer lekkere toetjes & taartjes hier.

Aardbeien taart

Aardbeien taart

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang gebak, Nagerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

Voor de cake

  • 150 gram Kristalsuiker
  • 150 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 3 medium Eieren op kamertempratuur
  • 150 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/2 theelepel Bakpoeder
  • 1/2 theelepel Vanille extract
  • 1 snufje Zout

Voor de vulling

  • 60 gram Kristalsuiker
  • 200 milliter Slagroom
  • 250 gram Mascarpone
  • 250 gram Aardbeien

Instructies
 

Voor de cake

  • Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte.
  • Bekleed 2 springvormen van 20 centimeter doe bakpapier op de bodem en vet de randen goed in met boter.
  • Klop de boter en suiker samen voor 5 minuten tot een luchtig mengsel.
  • Klop nu 1 voor 1 de eieren er door en mix het als alle eieren erbij zitten nog 5 minuten tot het geheel lichtgeel en luchtig is.
  • Voeg het vanille extract toe en zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel dit door het beslag tot alles goed gemengd is.
  • verdeel het beslag over de 2 springvormen en schuif de springvormen in het midden van de oven op 160 graden en bak de cakes in 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de cakes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens je ze eruit haalt en op een taartrooster legt.
  • Laat de cakes compleet afkoelen voordat je ze vult met de mascarponeroom en aardbeien.

Voor de vulling

  • Klop de slagroom met de suiker stijf en klop de mascarpone er doorheen.
  • Smeer een cake in met mascarpone room en bewaar wat voor bovenop.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.
  • Verdeel wat aardbeien over de mascarponeroom plaats de andere cake er voorzichtig bovenop en verdeel daar de rest van de mascarpone over en garneer met de overbleven aardbeien.
  • Bewaar de cake in de koelkast of serveer direct.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*